Τι είναι το Magento και ο σύγχρονος web developer

Magento

Το Magento είναι ένα δημοφιλές και αρκετά αναπτυσσόμενο σύστημα δημιουργίας e-shop. Η δημοτικότητά του οφείλεται στις θετικές εντυπώσεις των χρηστών του και το ευρύ φάσμα επιλογών και δυνατοτήτων που προσφέρει. Το Magento άρχισε επίσημα την ανάπτυξη του στις αρχές του 2007.

csc..com.gr - μαθήματα πληροφορικής

Οι προγραμματιστές μπορούν να επέμβουν στα βασικά αρχεία του αλλά και να επεκτείνουν τη λειτουργικότητά τους προσθέτοντας νέες λειτουργικές μονάδες, δηλαδή plug-in που παρέχονται από άλλους προγραμματιστές. Από τη δημοσίευση της πρώτης δημόσιας βήτα έκδοσης το 2007, ως Open Source έχει αναπτυχθεί και προσαρμοσθεί ώστε να παρέχει μια βασική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Είναι ένα δωρεάν Σύστημα Ανοιχτού Λογισμικού.

csc..com.gr - μαθήματα πληροφορικής

Αυτό σημαίνει δυο πράγματα:

 • Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα στην αγορά ενός συστήματος e-shop και έτσι μειώνετε κατά πολύ το κόστος κατασκευής ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.
 • Έχετε όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα συστήματα ανοιχτού λογισμικού: σταθερότητα, συνεχής αναβάθμιση και εξέλιξη, διεθνής κοινότητα ανάπτυξης & υποστήριξης.

Προσφέρει δυνατότητες και λειτουργίες που κάποια άλλα συστήματα υπολείπονται. Είναι ισχυρό και ολοκληρωμένο σύστημα για τη δημιουργία ενός e-shop. Αρκετές εταιρίες το έχουν επιλέξει όπως: Samsung, Olympus, Ford, Lenovo, Goodyear, Naf Naf κ.α

Υποστηρίζει τις απαραίτητες παραμέτρους ώστε ένα e-shop και τα προϊόντα του να είναι αποτελεσματικά στις μηχανές αναζήτησης, δηλαδή: εγγραφές σε meta tags & περιγραφές προϊόντων, φιλικά και ευανάγνωστα urls, καθαρή πλοήγηση και κώδικας.

Έχει επίσης ενσωματωμένο μηχανισμό υποστήριξης για το Google Analytics ώστε να παρακολουθείτε τα στατιστικά επισκεψιμότητας των σελίδων και των προϊόντων σας.

Περιγραφικά, έχετε την δυνατότητα για:

 1. Πολλαπλά e-shops σε μια ιστοσελίδα
 2. Κατηγορίες προϊόντων σε πολλαπλά επίπεδα
 3. Αναλυτική αναζήτηση προϊόντων.
 4. Σύγκριση προϊόντων
 5. Αξιολογήσεις / Κριτικές προϊόντων από τους πελάτες σας
 6. Λίστα επιθυμητών προϊόντων (wishlist)
 7. Δημιουργία προϊόντων ειδικού τύπου όπως: ομαδοποιημένα προϊόντα ή ψηφιακά προϊόντα – υπηρεσίες.
 8. Ορισμός σχετικών προϊόντων
 9. Εκπτωτικά κουπόνια
 10. Εφαρμογή εκπτώσεων σε προϊόντα μαζικά (εκπτωτικοί κανόνες)
 11. Δυνατότητα επιλογής αποστολής προϊόντων σε πολλαπλές διευθύνσεις, με μια μόνο παραγγελία
 12. Σύστημα ειδοποιήσεων πελατών (επιβεβαίωση παραγγελίας, ενημέρωση κατάστασης παραγγελίας, αποστολή τιμολογίου, ολοκλήρωση παραγγελίας)
 13. Σύστημα αποστολής ενημερωτικών emails στους πελάτες σας (Newsletter)
 14. Απεριόριστες σελίδες στατικού περιεχομένου
 15. Υποστήριξη πληρωμών μέσω Paypal, Αντικαταβολής και Πιστωτικής Κάρτας.
 16. Υποστήριξη και συμβατότητα με τα συστημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών των τραπεζών Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και Emporiki Bank.

Υπάρχει ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συμβάλλει σε περισσότερες από 24 εκδηλώσεις ανά έτος με την επωνυμία “The Meet Magento Association“. Ο Σύνδεσμος είναι ανοιχτός σε όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε οποιαδήποτε μορφή εμπορίου ή διανομής.

Εκτελούν επίσης ένα μεγάλο έργο που ονομάζεται Localized Magento Edition όπου λαμβάνουν υποστήριξη από την τοπική υπηρεσία Magento για να μετατρέψουν το προεπιλεγμένο Magento σε τοπική έκδοση με μητρική γλώσσα και επιχειρηματικά πρότυπα. Το έργο διεξάγεται σε όλη την ανεπτυγμένη αγορά του Magento όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελβετία, η Γαλλία, η Σουηδία, η Δανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Ρωσία, καθώς και το Βιετνάμ.

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές πιστοποιήσεις Magento.

Τρεις από αυτές αποσκοπούν στην απόδειξη της ικανότητας των προγραμματιστών να υλοποιούν ενότητες. Η μια, (Certified Solution Specialist) απευθύνεται σε επαγγελματίες χρήστες (συμβούλους, αναλυτές, διαχειριστές έργων). Η πιστοποίηση του Magento Front End Developer επικεντρώνεται κυρίως στη βελτίωση της διεπαφής χρήστη (UI) των προγραμματιστών back end που υλοποιούν τις βασικές ενότητες. Η πιστοποίηση Plus δοκιμάζει βαθιά την κατανόηση των μονάδων Magento Enterprise και ολόκληρης της αρχιτεκτονικής.

Το Magento DevBox είναι ένα “δοχείο” Docker που επιτρέπει την εύκολη εγκατάσταση της τελευταίας πλατφόρμας Magento 2 CE ή EE σε ένα εικονικό περιβάλλον.

csc..com.gr - μαθήματα πληροφορικής

Κυκλοφόρησε στις 11 Απριλίου 2017, η τελευταία έκδοση είναι v2.1.7, το κατεβάζετε από τη σελίδα τεχνικών πόρων ή το Github.

Σχετικές πληροφορίες:

Μπορείτε να κατεβάσετε το Magento εδώ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.