Δημιουργία 3D games με το Blender

Blender

Το Blender είναι ένα επαγγελματικό, ελεύθερο (δωρεάν για πάντα) και ανοικτού κώδικα λογισμικό γραφικών 3D που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία κινούμενων ταινιών, οπτικών εφέ, τέχνης, 3D μοντέλων, διαδραστικών εφαρμογών 3D και βιντεοπαιχνιδιών.

Τα χαρακτηριστικά του Blender

Τα χαρακτηριστικά του Blender περιλαμβάνουν 3D modeling, UV unwrapping, texturing, raster graphics editing, rigging and skinning, fluid και smoke simulation, particle simulation, soft body simulation, sculpting, animating, match moving, camera tracking, rendering, motion graphics, video editing και compositing. Διαθέτει επίσης μια ενσωματωμένη μηχανή δημιουργία παιχνιδιών.

csc..com.gr - μαθήματα πληροφορικής

Ο μηχανισμός παιχνιδιών του Blender

Ο μηχανισμός παιχνιδιών επιβλέπει έναν βρόχο επανάληψης, ο οποίος επεξεργάζεται τη λογική, τον ήχο, τη φυσική και τις προσομοιώσεις απόδοσης σε διαδοχική σειρά. Είναι γραμμένος σε γλώσσα C++.

Από προεπιλογή, ο χρήστης έχει πρόσβαση σε έναν ισχυρό, υψηλού επιπέδου λογικού επεξεργαστή -game editor- ο οποίος είναι Logic Driven Event που αποτελείται από μια σειρά εξειδικευμένων στοιχείων που ονομάζονται “Logic Bricks“. Ο Λογικός αυτός επεξεργαστής παρέχει αλληλεπίδραση με την προσομοίωση και η λειτουργικότητά του μπορεί να επεκταθεί μέσω μιας δέσμης ενεργειών σε γλώσσα Python. Έχει σχεδιαστεί για την απόκρυψη των σύνθετων λειτουργιών του game engine, σε ένα απλό περιβάλλον εργασίας για τον χρήστη, το οποίο δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία στον προγραμματισμό.

Η μηχανή παιχνιδιών (game engine) είναι ενσωματωμένη με την υπάρχουσα βάση στον κώδικα του Blender, η οποία επιτρέπει γρήγορες μεταβάσεις μεταξύ του παραδοσιακού συνόλου λειτουργιών μοντελοποίησης και της λειτουργικότητας που παρέχεται από το πρόγραμμα. Με αυτή την έννοια, το Game Engine μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά σε όλους τους τομείς του σχεδιασμού των παιχνιδιών, από το πρωτότυπο έως την τελική έκδοση.

Η μηχανή παιχνιδιών μπορεί να προσομοιώσει περιεχόμενο, αλλά περιλαμβάνει επίσης την δυνατότητα εξαγωγής binary run-time σε Linux, macOS και MS-Windows.

Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ το Blender 3D

Δείτε ένα σύντομο video χρήσης του game editor:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.