25 εκπληκτικά infographics για web designers

Infographics είναι ένας καινούριος σχετικά όρος που ξεκίνησε να γίνεται δημοφιλής στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για γραφικά, τα οποία έχουν επεξηγηματικό χαρακτήρα. Στην ουσία το infographic είναι ένα μεγάλο γραφικό, που αναπαριστά ένα θέμα όχι με “ξερό κείμενο” όπως σε κάποιο άρθρο αλλά με διάφορα σύμβολα (βελάκια, bullets, κλπ), επιγραμματικά κειμενάκια, εικόνες, χαρούμενα χρώματα, κλπ.

Οπότε ο χρήστης που το βλέπει, καταλαβαίνει εύκολα αυτό το οποίο παρουσιάζει και το διαβάζει ευχάριστα μιας και δεν διαβάζει ένα κατεβατό κείμενο αλλά μία “ροή” πληροφοριών από σύντομα κειμενάκια και εικόνες. Για παράδειγμα αν κάποιος θέλει να εξηγήσει τι είναι η φιλοξενία ιστοσελίδων, αντί για να το κάνει με κείμενο, μπορεί να το κάνει με ένα infographic και αυτός που ενδιαφέρεται να μάθει θα το καταλάβει πιο εύκολα και θα το διαβάσει πιο γρήγορα και πιο ευχάριστα.

Απαιτεί γνώσεις γραφιστικής (τα σχεδιάζουν γραφίστες) ή αντίστοιχα υπάρχουν και εργαλεία που σας δίνουν τη δυνατότητα να τα κατασκευάσετε χωρίς να έχετε ιδιαίτερα γνώσεις κατασκευής γραφικών.

Τα Infographics

Τα Infographics (μια αποσπασμένη ένωση των ” πληροφοριών ” και ” γραφικών “) είναι γραφικές οπτικές απεικονίσεις πληροφοριών, δεδομένων ή γνώσεων που αποσκοπούν στην γρήγορη και σαφή παρουσίαση των πληροφοριών.

Μπορούν να βελτιώσουν τη γνώση χρησιμοποιώντας γραφικά για να βελτιώσουν την ικανότητα του ανθρώπινου οπτικού συστήματος να βλέπει πρότυπα και τάσεις.

Ανάλογες επιδιώξεις είναι η οπτικοποίηση των πληροφοριών , η οπτικοποίηση δεδομένων , τα στατιστικά γραφικά , ο σχεδιασμός πληροφοριών ή η αρχιτεκτονική των πληροφοριών .

Τα Infographics έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια ώστε να είναι για μαζική επικοινωνία και έτσι έχουν σχεδιαστεί με λιγότερες υποθέσεις σχετικά με τη βάση γνώσεων των αναγνωστών από ότι άλλοι τύποι οπτικοποιήσεων. Οι ισότυποι είναι ένα πρώιμο παράδειγμα απεικόνισης που μεταφέρει πληροφορίες γρήγορα και εύκολα στις μάζες.

Σχετικές πληροφορίες:

Δες εδώ

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.