Μαθήματα Πληροφορικής & Προγραμματισμού Javascript

Μάθε το Bootstrap Grid σε 15 λεπτά

Bootstrap

Το Bootstrap είναι ένα ελεύθερο και ανοικτού κώδικα front-end πλαίσιο (βιβλιοθήκη) για το σχεδιασμό ιστοσελίδων και εφαρμογών web. Περιέχει πρότυπα σχεδίασης HTML και CSS για τυπογραφία , φόρμες, κουμπιά, πλοήγηση και άλλα στοιχεία διεπαφής, καθώς και προαιρετικές επεκτάσεις JavaScript . Σε αντίθεση με πολλά πλαίσια ιστού, αφορά μόνο την ανάπτυξη του μπροστινού μέρους .

Το Bootstrap είναι το δεύτερο έργο με τα περισσότερα αστέρια στο GitHub , με περισσότερα από 123.000 αστέρια.

Τι είναι

Το Bootstrap είναι αρθρωτό και αποτελείται από μια σειρά από CSS εντολές, που υλοποιούν τα διάφορα στοιχεία της εργαλειοθήκης. Αυτά συντάσσονται σε μια δέσμη και περιλαμβάνονται σε ιστοσελίδες, αλλά μπορούν να συμπεριληφθούν ή να αφαιρεθούν μεμονωμένα στοιχεία. Παρέχει μια σειρά από μεταβλητές διαμόρφωσης που ελέγχουν τα πράγματα όπως το χρώμα και την επένδυση διαφόρων εξαρτημάτων.

Από την Bootstrap 2, η τεκμηρίωση του Bootstrap περιελάμβανε έναν οδηγό προσαρμογής ο οποίος δημιουργεί μια προσαρμοσμένη έκδοση του Bootstrap με βάση τα ζητούμενα στοιχεία και διάφορες ρυθμίσεις.

Από το Bootstrap 4, το Sass χρησιμοποιείται αντί του Less για τα φύλλα στυλ.

Κάθε στοιχείο Bootstrap αποτελείται από μια δομή HTML, δηλώσεις CSS και, σε ορισμένες περιπτώσεις, συνοδεύει κώδικα JavaScript.

Τι διαθέτει

Διαθέτει σύστημα Grid δηλαδή σχεδιασμό που έρχεται με μια μεγάλη 1170 pixel διάταξη πλέγματος. Εναλλακτικά, ο προγραμματιστής μπορεί να χρησιμοποιήσει μια διάταξη μεταβλητού πλάτους. Και στις δύο περιπτώσεις, η εργαλειοθήκη έχει τέσσερις παραλλαγές για να κάνει χρήση διαφορετικών αναλύσεων και τύπων συσκευών: κινητά τηλέφωνα, πορτρέτο και τοπίο, ταμπλέτες και υπολογιστές με χαμηλή και υψηλή ανάλυση. Κάθε παραλλαγή ρυθμίζει το πλάτος των στηλών.

Συνοδεύεται από πολλά στοιχεία JavaScript με τη μορφή jQuery plugins. Παρέχουν πρόσθετα στοιχεία διεπαφής χρήστη, όπως κουτιά διαλόγου, κουμπιά εργαλείων και καρουσέλ. Επίσης, επεκτείνουν τη λειτουργικότητα ορισμένων υπαρχόντων στοιχείων διεπαφής, όπως για παράδειγμα μια λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης για πεδία εισαγωγής. Στην έκδοση 1.3, υποστηρίζονται τα ακόλουθα πρόσθετα JavaScript: Modal, Dropdown, Scrollspy, Tab, Tooltip, Popover, Alert, Κουμπί, Σύμπτυξη, Carousel και TypeAhead.

Υποστηρίζει τις τελευταίες εκδόσεις του Google Chrome , του Firefox , του Internet Explorer , του Opera και του Safari (εκτός από τα Windows). Υποστηρίζει επιπλέον το back to IE8 και το τελευταίο Firefox Extended Support Release (ESR).

Επίσης υποστηρίζει ευέλικτο σχεδιασμό ιστοσελίδων. Αυτό σημαίνει ότι η διάταξη ιστοσελίδων προσαρμόζεται δυναμικά, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της συσκευής που χρησιμοποιείται (επιφάνεια εργασίας, tablet, κινητό τηλέφωνο).

Τέλος, υιοθέτησε μια φιλοσοφία σχεδίασης για κινητά πρώτα, με έμφαση στο σχεδιασμό που ανταποκρίνεται από προεπιλογή.

Σχετικές πληροφορίες:

Δες εδώ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.