Εργαλείο: Cross browser δοκιμές της ιστοσελίδας σας

Η δοκιμή Cross browser test είναι εκείνη η πρακτική, ώστε να διασφαλίζετε ότι οι ιστότοποι και οι εφαρμογές ιστού που δημιουργείτε, λειτουργούν σε έναν αποδεκτό αριθμό προγραμμάτων περιήγησης ιστού. Ως υπεύθυνος ανάπτυξης ιστοσελίδων, είναι δική σας ευθύνη να διασφαλίσετε ότι όχι μόνο οι σελίδες σας λειτουργούν, αλλά λειτουργούν για όλους τους χρήστες σας, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα περιήγησης, τη συσκευή ή τα πρόσθετα βοηθητικά εργαλεία που χρησιμοποιούν.

Πρέπει να σκεφτείτε:

– Υπάρχουν διαφορετικά προγράμματα περιήγησης, εκτός από το ένα ή τα δύο που χρησιμοποιείτε τακτικά στις συσκευές σας, συμπεριλαμβανομένων των ελαφρώς παλαιότερων φυλλομετρητών που ενδέχεται να χρησιμοποιούν ακόμα κάποιοι χρήστες, τα οποία δεν υποστηρίζουν όλες τις τελευταίες λειτουργίες CSS και JavaScript.

–  Υπάρχουν διαφορετικές συσκευές με διαφορετικές δυνατότητες, από της τελευταίας έκδοσης tablets και smartphones, ή έξυπνων τηλεοράσεων (smart tv), μέχρι τα φθηνά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές με χαρακτηριστικά που ενδέχεται να χρησιμοποιούν προγράμματα περιήγησης με περιορισμένες δυνατότητες.

– Τέλος υπάρχουν, άτομα με ειδικές ανάγκες, που χρησιμοποιούν το Web με τη βοήθεια βοηθητικών τεχνολογιών όπως προγράμματα προβολής ή δεν χρησιμοποιούν ποντίκι (μερικοί χρησιμοποιούν μόνο το πληκτρολόγιο).

Θυμηθείτε ότι δεν είστε οι χρήστες σας – μόνο και μόνο επειδή ο ιστότοπος σας λειτουργεί με το Macbook Pro ή το Galaxy Nexus, δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσει για όλους τους χρήστες σας – πρέπει να γίνουν πολλές δοκιμές!

Δείτε το εργαλείο εδώ

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.